GLOBAL GRANT ZA RC ZAGREB CENTAR DONIRATI ĆE OPREMU VRIJEDNU VIŠE OD 110.000 $ ZA SREDNJU ŠKOLU U GLINI

Područje grada Gline izrazito je stradalo u vrijeme Domovinskog rata i ekonomski i demografski devastirano u razdoblju nakon rata. Uslijed toga, Rotary club Zagreb Centar pokrenuo je, tijekom 2015. godine, projekt pod nazivom „Srednja škola Glina – gradimo most prema boljoj budućnosti“, s ciljem da se pomogne lokalnoj zajednici u Glini stvoriti pretpostavke za kvalitetniji život na tom području kroz kvalitetnije obrazovanje djece i mladih.

Zajedno s međunarodnim Rotary partnerima naš klub je s partnerima pripremio projekt kroz koji će srednjoj školi u Glini kupiti opremu za unapređenje tehničke nastave vrijednu više od 110.000 dolara. Osim što se projektom izravno doprinosi obnovi života na glinskom području pokrenuta je i lokalna uprava da sudjeluje u projektu obnovom svih učionica u koje će nova oprema biti instalirana. Cilj kluba nije samo prikupiti sredstva i donirati opremu, već i uspostaviti dugoročnu održivost projekta kroz obuku nastavnika, povezivanje obrazovnog sustava s gospodarstvom te povezivanje djece i mladih s vršnjacima iz cijelog svijeta i tako osigurati trajnu vrijednost i napredak lokalne zajednice. Zahvaljujući Rotary clubu Zagreb Centar učenici srednje škole Glina od sljedeće školske godine nastavu će održavati u novim učionicama, s novom informatičkom, elektrotehničkom i foto opremom, imaju će sekciju robotike te biti konkurentni svojim vršnjacima iz svijeta i izazovima budućnosti.

Ovo je, također, i najbolji mogući način da se obilježi velikih 100 godina postojanja naše Rotary Fondacije koje obilježavamo u rotarijanskoj godini 2016|17.